Ústav chemických procesů připravil workshop, který je součástí pátého ročníku Mezinárodní chemicko-technologické konferenci ICCT.
Hovořit se bude například o zvyšování kvality zemědělské půdy, či o možnosti využití mikroorganizmů, zejména řas pro hospodářská zvířata. Řeč bude o zemědělských technologiích s nižším výdajem energie a vody, a také o optimalizaci koloběhu živin a stopových prvků v půdě. Přednášet se bude o zásadách biorafinace rostlinných a živočišných primárních zdrojů a odpadů a o potravinách a jejich aditivech.
Workshop „Vývoj a inovace potravin pro budoucí období“ 11. 4. 2017, Mikulov
Kaštánek František 8:30 - 8:55
NÁSTIN MOŽNÉHO VÝVOJE A INOVACÍ POTRAVIN PRO BUDOUCÍ OBDOBÍ V HORIZONTU PŘÍŠTÍCH DEKÁD
Šolcová Olga 8:55 - 9:20
CHEMICAL PROCESSES FOR POPULATION NOURISHMENT
Hanika Jiří 9:20 - 9:45
KINETICS of KERATIN ACIDI HYDROLYSIS in BATCH AUTOCLAVE
Maléterová Ywetta 10:30 - 10:55
MICROALGAE BIOTECHNOLOGY FOR NUTRITION
Lovecká Petra 10:55 - 11:20
Izolace a charakterizace biologicky aktivních látek z rostlinného materiálu
Topiař Martin 11:20 - 11:45
SUPERCRITICAL FLUID EXTRACTION - A GREEN METHOD FOR THE ISOLATION OF VALUABLE SUBSTANCES FROM THE VARIOUS BIOLOGICAL MATRICE
Patáková Petra 13:40 - 14:05
GAS FERMENTATION TO BIOFUELS AND OTHER CHEMICALS