V Mikulově se bude mluvit o vývoji a inovacích potravin pro budoucí období

06. duben 2017 | čtení tohoto článku zabere přibližně 1 minutu

Ústav chemických procesů připravil workshop, který je součástí pátého ročníku Mezinárodní chemicko-technologické konferenci ICCT. 

Hovořit se bude například o zvyšování kvality zemědělské půdy, či o možnosti využití mikroorganizmů, zejména řas pro hospodářská zvířata. Řeč bude o zemědělských technologiích s nižším výdajem energie a vody, a také o optimalizaci koloběhu živin a stopových prvků v půdě. Přednášet se bude o zásadách biorafinace rostlinných a živočišných primárních zdrojů a odpadů a o potravinách a jejich aditivech.

 

Workshop „Vývoj a inovace potravin pro budoucí období“ 11. 4. 2017, Mikulov

 

Kaštánek František 8:30 - 8:55

NÁSTIN MOŽNÉHO VÝVOJE A INOVACÍ POTRAVIN PRO BUDOUCÍ OBDOBÍ V HORIZONTU PŘÍŠTÍCH DEKÁD

 

Šolcová Olga 8:55 - 9:20

CHEMICAL PROCESSES FOR POPULATION NOURISHMENT

 

Hanika Jiří 9:20 - 9:45

KINETICS of KERATIN ACIDI HYDROLYSIS in BATCH AUTOCLAVE

 

Maléterová Ywetta 10:30 - 10:55

MICROALGAE BIOTECHNOLOGY FOR NUTRITION

 

Lovecká Petra 10:55 - 11:20

Izolace a charakterizace biologicky aktivních látek z rostlinného materiálu

 

Topiař Martin 11:20 - 11:45

SUPERCRITICAL FLUID EXTRACTION - A GREEN METHOD FOR THE ISOLATION OF VALUABLE SUBSTANCES FROM THE VARIOUS BIOLOGICAL MATRICE

 

Patáková Petra 13:40 - 14:05

GAS FERMENTATION TO BIOFUELS AND OTHER CHEMICALS