Seminář o lepku byl úspěšný, psalo se o něm i na stránkách Akademie věd ČR

13. prosinec 2018 | čtení tohoto článku zabere přibližně 8 sekund

Je bezlepková dieta vhodná pouze pro jedince trpící nesnášenlivostí lepku, zejména celiakií, nebo má smysl, aby ji preventivně drželi i zdraví lidé? Jaké jsou nejnovější vědecké poznatky o příčinách vzniku, rozvoje a diagnostice celiakie a jiných onemocnění spojených s intolerancí pšeničných proteinů, např. alergie a neceliakální glutenové pšeničné senzitivity? Jakým způsobem se prokazuje lepek v potravinách? Těmto tématům se věnoval seminář Potravinová intolerance, celiakie a bezlepková dieta, který se konal 3.prosince 2018 v Akademii věd ČR.

Celý článek najdete ZDE.

Připravila: Jana Olivová, Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR

Foto: Viktor Černoch, Divize vnějších vztahů SSČ AV ČR

Fotogalerie