Nenechte si ujít besedu na téma Jídlo budoucnosti

26. říjen 2022 | čtení tohoto článku zabere přibližně 30 sekund

Řasy, umělé maso, cvrčci nebo genově editované potraviny. Jak se do budoucna upraví náš jídelníček? 

Změna klimatu, růst světové populace, nedostatek vody i zničené životní prostředí nutí lidstvo hledat nové zdroje i způsoby pěstovaní a obživy. Dokáží nové metody uživit celou planetu?

Besedu Jídlo budoucnosti pořádá v rámci Týdne Akademie věd Středisko společných činností AV ČR. Přednášet budou odborníci z našeho programu, Jaroslav Doležel z ÚEB a Richard Lhotský z MBÚ. Beseda začíná v 18:30 v Praze 3, Siwiecova 1, Kino Přítomnost, můžete ji sledovat i online. 

Více informací a rezervace ZDE.