Mezinárodní konference Food, microbiota and immunity se koná od 6. do 9. června 2022 v Praze a pořádají ji ČIS s podporou programu Potraviny pro budoucnost Strategie AV21 a nadačního fondu Homunkulus.
Hlavními body programu budou:
- Metodické novinky a výzvy
- Ekologie a vývoj mikrobioty organismů
- Biologicky aktivní produkty mikrobioty
- Terapeutická manipulace mikrobiotou
- Vztahy mezi mikroby a hostitelem
- Fyziologie trávicího traktu a mechanismy interakce mezi střevní mikrobiotou a hostitelem
- Slizniční imunita a tolerance
- Ovlivnění fyziologických funkcí mikrobiotou
- Přirozená imunita a zánět
- Strava a mikrobiota u zánětlivých a nádorových chorob
- Funkční potraviny a probiotika
Hlavní přednášky (Keynote):
- Městecký, Jiří (Birmingham, USA): Pleiomorphic impact of the virome on the induction of immune responses
- Powrie, Fiona (Oxford, UK): Host microbe cross talk in health and disease
- Trinchieri, Giorgio (Bethesda, USA): Targeting the microbiome in cancer immunotherapy
Další řečníci:
- Basic, Marijana (Hannover, Germany)
- Bel, Shai (Safed, Israel)
- Bosch, Thomas C. G. (Kiel, Germany)
- Czerkinsky, Cecil (Valbonne, France)
- Dieleman, Levinus (Leo) A. (Edmonton, Canada)
- Górska, Sabina (Wroclaw, Poland)
- Hansen, Axel Kornerup (Copenhagen, Denmark)
- Hrdý, Jiří (Prague, Czech Republic)
- Kopečný, Jan (Prague, Czech Republic)
- Koren, Omry (Safed, Israel)
- Kostovčíková, Klára (Prague, Czech Republic)
- Moro, Kazuyo (Osaka, Japan)
- Savidge, Tor (Houston, USA)
- Schabussova, Irma (Vienna, Austria)
- Schwarzer, Martin (Nový Hrádek, Czech Republic)
- Uhlig, Holm (Oxford, UK)
- ...a další
Stránky konference ZDE